Kan iedereen in jouw winkel komen?

In juni is het programma MKB Toegankelijk in het leven geroepen. De ambitie is dat alle winkels en andere mkb-bedrijven toegankelijk worden voor iedereen. Is jouw winkel al toegankelijk voor iedereen?

Winkel verbouwen of omgooien

Heb jij plannen om de winkel te verbouwen of om de winkelinrichting om te gooien voor de uitverkoopperiode? Sta dan gelijk stil bij de toegankelijkheid van jouw winkel voor iedereen. Op de website van MKB Toegankelijk worden interessante verhalen en tips gedeeld over hoe het mkb haar winkels toegankelijker kan maken. Bijvoorbeeld het verhaal van Marieke Verhees van Bloemmarie. Een vriend met een rolstoel liet haar met andere ogen naar haar eigen winkel kijken. 

Subsidie 

In een aantal gemeenten en gebieden kun je als ondernemer zelf een beroep doen op een toegankelijkheidsfonds. Bekijk hier of jij ook gebruik kan maken van subsidie. 

MKB Toegankelijk 

Meer dan 2 miljoen Nederlanders hebben een beperking: ze zijn slechtziend, blind, doof op hebben een lichamelijke of verstandelijke beperking. "Maar een beperking is pas echt een belemmering als bedrijven er geen rekening mee houden", aldus directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland. Hoog tijd om bewustwording te creëren voor dit onderwerp. Dat vindt ook INretail: het is belangrijk dat iedereen zijn geld kan uitgeven in jouw winkel en dat niemand uitgezonderd kan genieten van de levendigheid en sociale factor van winkelstraten! 

Related posts