Proeftijd blijft twee maanden

Op 1 juli loopt de huidige cao af. De proeftijd in contracten langer dan 6 maanden voor nieuwe medewerkers kan in tegenstelling tot een eerder bericht gewoon op twee maanden blijven staan.

Dat heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan INretail laten weten.

Voor ondernemingen die niet bij INretail zijn aangesloten geldt dat niet. Die werkgevers mogen hun nieuwe medewerkers vanaf 1 juli slechts een proeftijd van een maand hanteren bij contracten van langer dan 6 maanden. 

Update cao-onderhandeling

Op donderdag 21 juni wordt opnieuw onderhandeld over een nieuwe cao. INretail vertegenwoordigt aan de onderhandelingstafel de ondernemers in mode, wonen, schoenen en sport. Namens de medewerkers schuiven vakbonden De Unie, AVV en CNV aan. Op 13 juni werd ook onderhandeld. De sfeer is constructief, maar de thema’s die op de agenda staan, zijn ingewikkeld. De onderhandelaars hebben goede hoop op een spoedig onderhandelaarsresultaat. Als er op 1 juli nog geen nieuwe cao is, heeft dat geen effect op de arbeidsvoorwaarden. De afspraken uit de lopende cao worden gewoon voortgezet. Dit heet de ‘nawerkingsperiode’.  

Related posts