Jouw mengpaneel

De moderne ondernemer lijkt soms net een dj.

Tweede Armin van Buuren 

Ook hij heeft een groot mengpaneel met heel veel knoppen voor zich. Door daaraan te draaien, wordt het gewenste resultaat bereikt. Namelijk dat de klanten uit hun dak gaan. Maar, simpelweg aan de knoppen draaien is niet genoeg. Een dj wordt alleen een tweede Armin van Buuren door op het juiste moment aan de juiste knoppen te draaien. Ondernemen is steeds complexer geworden. Met willekeurig aan de keuzes maken, wordt je nooit een topondernemer. En dat is wél waar de veeleisende consument anno 2018 om vraagt. 

Valkuil én kracht

Eigenwijsheid is zowel de valkuil als de kracht van ondernemers. In een poging om zich te onderscheiden gaan ze hun eigen weg, maar draaien ze soms aan de verkeerde knoppen. Of té snel, té ver of de verkeerde kant op. Wie weloverwogen omgaat me de ‘tools’ die hij heeft, kan deze het beste afstemmen op zijn eigen mogelijkheden en haalbare doelen. Soms is terughoudendheid beter dan te snel handelen. Kijk naar Leapp. Op zich een perfecte formule. Toch heeft men de handdoek in de ring moeten gooien. Aan de verkeerde knoppen gedraaid? Te snel? De verkeerde kant op? Wie zal het zeggen. 

Elke dag beetje beter

Stel dat je jezelf als ondernemer elke dag 1% verbetert. Dat lijkt een druppel op de gloeiende plaat. Maar na ruim drie maanden ben je wél twee keer zo goed geworden. Natuurlijk is dat theorie. Maar ik wil hiermee aangeven dat, als je elke dag een beetje beter wordt door met beleid en niet te snel aan de knoppen te draaien, je veel verder komt dan door overhaast te handelen. 

Wij helpen je verder

In september, oktober en november organiseren we opnieuw bijeenkomsten waar we met collega-ondernemers inzoomen op het rapport Retail richting 2030. We gaan het hebben over de ontwikkelingen die op jou als ondernemer afkomen en aan welke knoppen jij kan draaien zodat je jouw consument blij kan maken en kan binden. Zie ik je daar? 

Aanmelden regiobijeenkomsten 

 

Related posts